PATATESLİ TAVUK
Malzemeler: 1 kilo pirzola tavuk ya da but
2 patates(orta bot)
4 soğan (ufağından, yani cücüğü)
2 domates
tuz, kimyon, karabiber, salça, sıvı yağ
Yapılışı: Tavuk pirzolayı tencereye boşaltın. Doğranmış patatesleri de(kızartma yaparken doğradığınız şekilde doğrayın) tencereye koyun. sonra soğanları ekleyin(soğanlar doğranmayacak ortadan ikiye bölünecek) domatesleride dik haldeyken 4 parça olacak şekilde kesin(dik şekilde keserseniz pişerken domatesler dağılmaz) tencereye koyun.
bi kasenin içinde salçayı biraz su, biraz yağın içinde karıştırın; karabiber, tuz ve kimyonu ekleyip tencereye boşaltın. En son tenceredeki malzemeleri seviyesine kadar su doldurup ocağa koyun. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. AFİYET OLSUN.