Giresun Üniversitesi Öğrencileri Paylaşım Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giresun Üniversitesi Öğrencileri Paylaşım Alanı

Daha iyi bir Giresun Üniversitesi için...
 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  Kayıt OlKayıt Ol  Latest imagesLatest images  AramaArama  Giriş yapGiriş yap  

 

 Beyaz Ekmek Acıktırır

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Beyaz Ekmek Acıktırır Empty
MesajKonu: Beyaz Ekmek Acıktırır   Beyaz Ekmek Acıktırır EmptyPaz Eyl. 16, 2007 11:01 am

Beyaz Ekmek Acıktırır 34070





Beyaz ekmek acıktırıyor, esmer ekmek tok tutuyor. Kepek ekmeğine ise dikkat aman dikkat !






Toplum
Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Çetin Duruk, Türkiye'de beyaz unla yapılan
ekmeğin yüksek oranda tüketildiğini, bunun sağlığa zararlı olduğunu
söyledi. Duruk, beyaz undan yapılan ekmeğin daha ağızda çiğnerken
şekere dönüşüp kana karıştığını vurgulayarak şunları söyledi:





"Kan şekerimiz
yükselir. Doyduğumuzu hissederiz. Kan şekeri yükselince pankreas
insülin salgılayarak kan şekerini düşürür. Kan şekeri düşünce de
acıkırız. Daha yediğimiz ekmek midemizde hazmolmadan yine bir şeyler
yemek isteriz. Böylece şişmanlarız."





Ramazan ayı
dolayısıyla ekmek tüketiminin arttığını bildiren Duruk, iftar ve
sahurda esmer ekmek yiyerek tokluk hissi süresinin artırılabileceğini
ve böylelikle kilo alımının önüne geçileceğini kaydetti.





İstanbul Sanayi Odası
Meclis Üyesi olan Dr. Duruk, Fransızların beyaz ekmek, Almanların esmer
ekmek uzmanı olduğunu kaydederek, "Esmer unlardan yapılan ekmekler ise
yavaş sindirildiği için kan şekerini hızla yükseltmez. Bu yüzden esmer
ekmekler uzun süre tokluk hissi verirler. Beyaz ekmek tüketenler, çabuk
acıktıkları için sık sık yemek isterler" dedi.





KEPEK KARIŞIMINA DİKKAT!




Sağlığı korumak için
beyaz buğday unundan yapılan ekmek yerine tam buğday, yulaf ve çavdar
unlarından yapılan esmer ekmeklerinin tüketilmesi gerektiğinin altını
çizen Duruk, ekmeğe omega 3 ve omega 6 gibi yağ asitleri içeren keten,
susam, ayçiçek vb. yağlı tohumlar katılması gerektiğini söyledi. Duruk,
piyasada çok sayıda beyaz una kepek karıştırılarak yapılan kepekli
ekmeğin bulunduğunu, bunun sağlığa hiçbir faydası olmadığını belirtti.





22 ÇEŞİT EKMEK





Tam buğday, yulaf,
çavdar, arpa, bakla ve mısır unlarının yanı sıra ketentohumu, ayçiçek
çekirdeği, susam, zeytin, zeytinyağı kullanarak 22 çeşit ekmek imal
eden Backhaus firmasının, ramazan dolayısıyla yaptığı farklı pideler
şunlar:





Çavdar pidesi: Buğday unu, çavdar unu, kabartılmış buğday unu, kavrulmuş malt unu.


Kepek pidesi: Buğday unu, çavdar unu, buğday kepeği.


Fitty pidesi: Buğday
unu, ketentohumu, bakla kırması, kurutulmuş doğal çavdar hamur ekşisi,
buğday gluteni, ayçiçek içi, elma lifi, malt unu ve bazı baharatlar.


Mısır pidesi: Buğday unu, yulaf ezmesi, mısır unu, buğday gluteni.


Sovital pidesi:
Buğday unu, çavdar unu, kaba öğütülmüş çavdar, ayçiçek içi,
ketentohumu, soya kepeği, kabartılmış çavdar unu, susam, kavrulmuş malt
unu, buğday kepeği.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Beyaz Ekmek Acıktırır
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» siyah beyaz gri mavi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Giresun Üniversitesi Öğrencileri Paylaşım Alanı :: Giresun Üniversitesi :: Meslek Yüksekokulları :: Sağlık Yüksekokulu-
Buraya geçin: